De Kostoos

De Kostoos is een wielertoeristenclub in de ruime regio van Oostende. Wij zijn er in de eerste plaats voor de wielertoerist, maar ook voor de mountainbiker. Wij leggen bewust de drempel laag : wij zijn geen club voor koerskeuns maar laten sfeer, vriendschap en gezelligheid primeren. Iedereen is dan ook welkom : man of vrouw, oud of jong, blank of zwart. Uiteraard proberen wij onze conditie scherp te houden door de wekelijkse fietsritten in georganiseerd verband, maar we koppelen dit telkens aan het sociale karakter van onze wielertoeristenclub. Om die reden houden wij het lidgeld bewust laag : onze leden krijgen daarvoor een aansluiting (en dus verzekering) bij de Vlaamse Wielrijdersbond en een basisoutfit.

Wanneer rijden we ?

  • Iedere zondagmorgen om 9 uur (rit van ongeveer 70 km)
  • Tijdens het zomeruur ook ritten op donderdagavond om 19 uur (rit van ongeveer 50 km)
  • In de wintermaanden is er soms ook een mountainbikerit. We sluiten ons dan aan bij toertochten in de regio of stippelen zelf een tocht uit.
  • Naast deze wekelijkse trainingen is er iedere maand een extra activiteit. Dan fietsen we op verplaatsing, zoeken we een uitdaging of doen we iets gezelligs samen.
  • Start en aankomst telkens aan De Vlasschaard in Stene.

Meer weten ?