Drie tips voor het aangaan van oudergesprekken met uw tieners

Drie tips voor het aangaan van meer info op deze site ken met uw tieners

oudergesprek

Ouders worden aangespoord om met hun tieners in gesprek te gaan als ze gedrag vertonen dat een teken van drugsgebruik kan zijn. De beste manier om een gesprek te beginnen is door vragen te stellen over het gedrag van uw kind. Bob Caruso, CFO van Partnership for Drug-Free Kids en basketbalcoach op een middelbare school, geeft drie tips. Als je met je tiener praat, denk er dan aan om stevig en toch aanmoedigend te zijn. Zo voorkom je dat je de gevoelens van je tiener kwetst.

Onthoud allereerst dat oudergesprekken essentieel zijn voor de vroege taalontwikkeling. Gebruik leeftijdsgebonden taal. Vermijd het gebruik van "ja"- en "nee"-vragen, omdat deze het antwoord van het kind alleen maar zullen beperken. Als u met uw kind praat, toon dan interesse en nieuwsgierigheid en daag de idee├źn van uw kind later uit. Dan heb je een grotere kans om meer positieve resultaten te behalen met oudergesprekken. Lees daarom hoe u met uw kind kunt communiceren in de taal die het begrijpt.

Het gebruik van concrete voorbeelden is een andere manier om beschuldigingen van paranoia weg te nemen. Door voorbeelden uit de praktijk te geven, kunt u uw kind laten zien dat hij of zij goede redenen heeft om zich zorgen te maken. Tegenklagen en defensiviteit kunnen rode vlaggen van schuld zijn. Het gebruik van concrete voorbeelden versterkt de band met uw kind. Op deze manier kunt u eventuele problemen en zorgen op een constructieve manier aanpakken. Je zou jezelf zelfs kunnen verrassen! Er zijn verschillende andere manieren om een oudergesprek met uw tiener aan te gaan, en een daarvan is via internet.

Klik door naar de website: https://hetsen-visschers.nl/