G-sporter David Bultiauw top op de Special Olympics World Games!

David is een 26 jarige Oostendenaar met een beperking, veel wilskracht en enkele sportieve genen van zijn mama. Zijn atletiektalent zorgde ervoor dat hij dit jaar zijn ultieme droom mocht beleven, namelijk met Team Belgium deelnemen aan de Special Olympics World Games in Los Angeles. Dit vierjaarlijkse evenement is bedoeld voor mensen met een mentale beperking.

David deed het meer dan uitstekend en behaalde in het verre Amerika zilver op zowel de 800meter en de 4x400meter aflossing en een 4de plaats bij het kogelstoten. Zijn deelname werd hem niet zomaar in de schoot geworpen. Samen met zijn clubgenoten, trainers en bestuur van het G-Team Achilles Houtland bereidde David zich 9 maanden specifiek voor op deze World Games. Regelmatig trainen, meerdere stages en proefwedstijden gingen eraan vooraf. Door het sporten ontwikkelde deze gedreven atleet zijn uithouding, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen.

Naast een passie voor atletiek gaat David wekelijks zwemmen bij de Royal Ostend Swimming Club en houdt hij ook van een fietstocht in het weekend.

Kortom, een mooi voorbeeld dat mensen met een beperking prestaties kunnen leveren om naar op te kijken. Proficiat David!

Foto

Lees meer over