Heroos promoot sport en beweging voor elke Oostendenaar!

Stad Oostende draagt gezondheid hoog in het vaandel en deed de voorbije jaren al heel wat inspanningen om zo veel mogelijk mensen aan het bewegen en het sporten te krijgen. Daar doet de stad nu nog een schep bovenop met een gloednieuw project: Heroos.

Het concept is simpel: of je nu lid bent van een sportclub, dagelijks gaat fitnessen, sporadisch een fietstocht maakt of wekelijks gaat zwemmen, jij bent een Heroo! De stad wil graag al deze Heroos verenigen in één grote community. Want sport is niet alleen gezond. Sporten in groepsverband kan ook een middel zijn tegen vereenzaming, helpen bij integratie of buurtwerking een boost geven.

Daarom is elke Oostendenaar nu lid van Heroos, de grootste sportclub van Oostende. En als we zeggen alle Oostendenaars, bedoelen we ook echt álle Oostendenaars, alle leeftijdsgroepen, alle kansengroepen, mensen met en zonder beperking, tweede verblijvers, en ga zo maar door. Uiteindelijk moet Heroos uitgroeien tot een community waarin de leden elkaar motiveren om nog meer te sporten, andere sporten te ontdekken en zelf initiatieven op te zetten.

Hoe maken we Heroos bekend?

Heroos wordt onder de Oostendenaars bekend gemaakt via een langdurige communicatie-actie waarbij het opvallende en zeer herkenbare logo  meteen in het oog springt.

Het logo zal vanaf nu te zien zijn op de flyers van het aanbod van de dienst Sport/Sportraad, bij sportmanifestaties, … Het is de bedoeling dat sportclubs en verenigingen op termijn ook het logo gebruiken zodat Heroos een bindmiddel wordt voor alles wat met sport en bewegen in de breedste zin van het woord te maken heeft.

Concreet kunnen de Heroos aan de slag op de website heroos.be en zelf een profiel aanmaken. Zo kan je aangeven welke sporten je beoefent, jezelf linken aan een Oostendse sportclub, links van apps zoals bijvoorbeeld Runkeeper en Strava posten, … Bovendien word je op de hoogte gehouden van alle sportnieuws in Oostende, krijg je tips over een gezonde levensstijl en bewegen, en vind je er een overzicht van alle Oostendse sportclubs en wat meer info.

Ook de sportclubs zelf varen wel bij de website. Zij kunnen een login krijgen voor een clubpagina waarop ze hun contactgegevens kunnen vermelden en zo nog bekender kunnen worden bij een groot en breed publiek.

In het kader van Sport overdag kan nu al het enige echte Heroos Sport overdag t-shirt gekocht worden. Het t-shirt kost € 15, maar met een volle Sport overdag beurtenkaart krijg je € 2 korting. Hoe meer je sport, hoe voordeliger het t-shirt wordt, want je kan tot 5 volle beurtenkaarten t.w.v. € 2 inleveren.

Heroos is uiteraard een ambitieus project dat niet in enkele maanden gerealiseerd kan zijn. Er zitten nog heel wat plannen en acties aan te komen zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een eigen app en het aanbieden van een Heroos loop- en fietsoutfit.