Lactaattesten in februari en maart: schrijf in voor 'n prikje!

Voor de vierde keer organiseert de Stad Oostende lactaattesten in samenwerking met het sportmedisch centrum Mensana en de Sportraad. Hierbij krijg je een volledig beeld van je conditie en krijg je trainingsadvies met bepaling van je hartslagzones.

 

Wat is een lactaattest?

Lactaat of melkzuur is een afvalproduct dat ontstaat tijdens intensieve spierarbeid en aan het bloed wordt afgegeven. De analyse van de melkzuurwaarden in je bloed vertellen iets over de verzuringsgraad en -drempel (prestatielimiet).

Afhankelijk van de gekozen test wordt er aan een steeds hogere snelheid gelopen of gefietst. Ondertussen worden lactaatmetingen uitgevoerd, via een klein prikje in de vingertop. De resultaten van de analyse worden door het sportmedisch centrum Mensana geanalyseerd waarna je een verslag ontvangt van jouw conditionele paraatheid.

Je krijgt dan later jouw vijf trainingszones (gebaseerd op hartslag) toegestuurd waardoor je voortaan gerichter en verantwoord kunt trainen.

Voor wie?

Voor elke 18-plusser die op recreatieve of competitieve wijze aan sport doet.

Kostprijs

Inwoner Oostende : € 5, niet-inwoner : € 10

Wanneer?

Er zijn loop- en fietstesten op zaterdag 27 februari en donderdag 3 maart 2016. Per sessie zijn 5 plaatsen beschikbaar. Er zijn 15 sessies.

Inschrijven

Je kan enkel online inschrijven. De betaling gebeurt via overschrijving.

Klik hier om in te schrijven

 

 

Foto

Lees meer over