Puike WK & EK prestaties van de Oostendse Heroos!

In deze vakantieperiode zijn heel wat leden van de Oostendse sportclubs actief geweest op grote internationale tornooien. Zo was er het Wereldkampioenschap Squash 2015 voor Dames Junioren Teams in het Nederlandse Eindhoven. Voor het Belgische team behoorde Anouk Feys van Ostend Squash Club tot de driekoppige selectie en liet zich opmerken met enkele knappe wedstrijden. Het Belgische damesteam eindigde finaal op een 15de plaats op dit WK, dat plaatsvond van 31 juli tot 4 augustus.

In juli was er het WK BMX in Zolder. De negen jaar jonge Gianni Terreyn van Ostende BMX Club nam het in zijn categorie op tegen de internationale top en deed dat voortreffelijk door zich tot in de finale te knokken. Daarin finishte hij  op een zesde plaats, een echte knalprestatie als je weet dat er maar liefst 122 deelnemers aantraden in zijn categorie. Door deze zesde plaats is Gianni ook al zeker van een startplaats op het WK 2016 in Colombia, waar misschien wel een podiumplek mogelijk is voor deze piepjonge ambitieuze Heroo!

Op het EK Skeeleren in het Oostenrijkse Innsbruck en Wörgl vielen 4 renners van Zwaantjes Rollerclub Zandvoorde in de prijzen. Tim Sibiet, Sandrine Tas, Stien Vanhoutte en Indra Medard behaalden in totaal 21 medailles. Stien Vanhoutte was goed voor liefst 5 Europese titels bij de juniores A: 300m tijdrijden, 3000m aflossing, 200m tijdrijden, 500m sprint en 5000m aflossing. Sandrine Tas liet in haar eerste jaar in de topcategorie van de seniores met 2x zilver en 5x brons zien waarom ze naast Bart Swings als grootste Belgische talent wordt beschouwd. Ook Tim Sibiet (brons 3000m aflossing seniores) en Indra Medard (zilver 3000m  en 5000m aflossing juniores B) brachten eremetaal mee naar Oostende.

Vier skippers van Rope Skipping Oostende trokken deze maand naar de Europese Kampioenschappen rope skipping in het Duitse Idar Oberstein en kwamen terug met schitterende resultaten en een hoop medailles! Op zaterdag kwamen Eline, Cinder, Keanu en Rémy in actie op het event Double dutch pair speed. Met een score van 385 in 2 minuten behaalden ze zilver achter een ander Belgisch team, dat een nieuw Europees record sprong. Een prachtige prestatie! Op de individuele nummers begon Keanu met een persoonlijk record van 89 op de 30″ speed, sprong daarna goed zijn 3 minuten en sloot af met een mooie freestyle met slechts 1 foutje. Zijn wedstrijd was goed voor brons op 3′ speed en freestyle, zilver op 30″ speed en zilver overall!

Foto

  • Anouk Feys (Ostend Squash Club)
  • Anouk Feys (Ostend Squash Club)
  • Gianni Terryn (Ostend BMX Club)
  • Gianni Terryn (Ostend BMX Club)
  • Stien Vanhoutte (ZRC Zandvoorde)
  • Stien Vanhoutte (ZRC Zandvoorde)
  • Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde)

Video