Tips voor het installeren van laminaatvloeren

laminaatvloer

Tips voor het installeren van laminaatvloeren

Als u laminaat wilt leggen, dient u vooraf de oppervlakte op te meten. Het is het beste om een muur loodrecht op de uitlijning van de plank te hebben. Gebruik vervolgens een borstelloze stofzuiger om het oppervlak van de planken schoon te maken. Als u een bestaande vloer gebruikt, kunt u deze gewoon afnemen met een licht vochtige doek. Meet echter ook eventuele muren op waar u de laminaatvloer wilt leggen.

De basisconstructie van laminaatvloeren bestaat uit drie lagen . Ten eerste is er een kernlaag, meestal gemaakt van High Density Fibreboard (HDF). Vervolgens is er een balancerende laag, die de vloer stevigheid geeft en voorkomt dat de planken doorbuigen tijdens het leggen. Daarna worden de planken aan de randen met een kliksysteem aan elkaar bevestigd. Afhankelijk van de dikte van de vloer vind je laminaatvloeren in verschillende lengtes, breedtes en diktes.

Een ander belangrijk voordeel van laminaatvloeren is de duurzaamheid. Het is gemakkelijk schoon te maken en is zeer duurzaam, zelfs bij blootstelling aan vocht. Dit betekent dat het een geweldige optie is voor huizen met kinderen, huisdieren of veel verkeer. De laag is sterk genoeg om het oppervlak te beschermen tegen krassen en slijtageplekken. U kunt zelfs dikkere laminaten krijgen om het geluid van echt hout na te bootsen. Als u van plan bent dit type vloer te leggen, is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te lezen.

Informatie over dit onderwerp: https://legexpress.eu/